Estádio José Alvalade

Lokale naamSporting Clube de Portugal
LocatieLumiar, Lissabon, Portugal

Estádio José Alvalade XXI in Lissabon is het thuisstadion van Sporting Clube de Portugal. Het stadion is genoemd naar de oprichter van Sporting José Alvalade. Het stadion heeft een capaciteit van 50.466 toeschouwers. Het werd op 6 augustus 2003 officieel geopend met een vriendschappelijke wedstrijd van Sporting Portugal tegen Manchester United. De architect was Tomás Taveira.

Het stadion werd gebouwd voor het Europees kampioenschap voetbal 2004, dat in Portugal werd gehouden. Onder andere de halve finale tussen Nederland en Portugal werd er gespeeld. Deze wedstrijd won de titel 'best georganiseerde wedstrijd van het toernooi'.

Mon - Fri: 11 am - 6 pm
Sat - Sun: the museum can only be visited in combination with a tour at 11:30 am, 2:30 pm, and 4 pm.